Over mij

Leer mij beter kennen

Mijn naam is Ineke Hopman, 49 jaar.

Ik ben getrouwd en wij hebben drie kinderen van 13, 17 en 20 jaar. 

Ik houd van lezen en tekenen. Ontspannen doe ik graag door te wandelen en door Yoga te beoefenen.  Ook gaan wij als gezin graag op vakantie naar zee en houden wij van de wintersport. 

Wat neem ik mee de praktijk in?

Allereerst mezelf!

Waar mijn hart een sprong maakt, is het moment waarop iemand compleet zichzelf is en kan zijn. Dan zal het unieke van deze persoon zich  laten zien. Dan kan zijn kwaliteit of talent, hoe groot of klein ook, zich manifesteren in hemzelf en voor de wereld. Dat maakt ook dat verbinding met hemzelf en zijn omgeving op een natuurlijke manier tot stand komt. Zo ontstaat zingeving en het gevoel er helemaal te mogen zijn. 

In de praktijk werken we aan dat stuk eigenheid van het kind.

Vervolgens mijn liefde voor kinderen. 

Ruim 28 jaar mag ik werken met kinderen in het basisonderwijs. Met liefde en passie heb ik mijn werk al die jaren mogen doen. Veel heb ik gezien en geleerd op deze werkvloer. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. 

 

Het samen met het kind en ouders ontdekken wat nodig is voor het kind om zich voluit te ontwikkelen heeft me altijd het meest aangesproken. Van daaruit is deze coaching praktijk ontstaan en daardoor kan hij ook bestaan. Zonder al deze kinderen en hun ouders zou ik dit niet ontdekt hebben.

Naast mijzelf en mijn liefde voor kinderen neem ik natuurlijk mijn professionaliteit mee de praktijk in.

In het onderwijs heb ik verschillende opleidingen gevolgd die ik kan gebruiken, zoals de opleiding voor kanjertrainer en de opleiding tot hoogbegaafdheidscoördinator. Het hoogbegaafde kind kent zo zijn eigen problemen.

 

Ik heb de opleiding tot kinder- en jongerencoach gevolgd op de academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. 

Een beroepsopleiding waar ik heb geleerd kinderen en jongeren te coachen op het gebied van sociale-, emotionele- en gedragsproblemen.

Dit heeft mij nog meer kennis en handvatten gegeven voor het werken met kinderen en jongeren die uit balans zijn of iets te verwerken hebben.

Op 20 en 21 Januari 2020 ga ik de cursus "Rouw en Verlies" volgen om daarmee te leren kinderen wat kinderen kunnen tegenkomen bij rouw- en verlies-ervaringen. En ik leer de tools, hoe ze dit kunnen verwerken en vervolgens weer verder kunnen met hun ontdekkingstocht in het leven.

Ook volg ik sinds Januari 2020 een training over hoogsensitiviteit. De link met hoogbegaafdheid neem ik daarin mee. Alle hoogbegaafden zijn ook hoogsensitief. Maar niet alle hoogsensitieve kinderen zijn ook hoogbegaafd!

ONTDEK, kinder- en jongeren coaching

Het Dagwerk 28 | 8252 KD Dronten

0640112069 | info@ontdekkinderenjongerencoaching.nl

2019 - door Davey Moons, Start je Praktijk​